Το σχέδιο που εστάλη στην τρόικα για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού που περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές σε ταμεία, συντάξεις και εφάπαξ, έδωσε στη δημοσιότητα η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Αυγή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα  το νέο ασφαλιστικό θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2015 και θα προβλέπει υπαγωγή όλων των ταμείων στο ΙΚΑ με εξαίρεση εκείνο του ΟΓΑ.

Όπως αναφέρει η Αυγή, η ενοποίηση θα αφορά τόσο τις κύριες συντάξεις όσο και τις επικουρικές και το εφάπαξ, ενώ, το σχέδιο θα προβλέπει και ενιαίους κανόνες εισφορών και παροχών, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για νέες μειώσεις όχι μόνο στις επικουρικές, αλλά και στις κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται η Αυγή, το σχέδιο για το ασφαλιστικό στηρίζεται στο τρίτο σενάριο μελέτης του ΚΕΠΕ και προβλέπει τη συγχώνευση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ. 

Στο σχέδιο, σύμφωνα με την «Αυγή», διευκρινίζεται ότι παρά την ενοποίηση διατηρείται η «οικονομική αυτονομία για τους λογαριασμούς της επικουρικής ασφάλισης». 

Στο σχέδιο προβλέπεται, ακόμη, συμψηφισμός οφειλών στα ταμεία και με τις πληρωμές του Δημοσίου και συγκρότηση ενιαίου κέντρου συντάξεων και παροχών.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ,σχολίασε το δημοσίευμα λέγοντας ότι θεωρεί ανεπίτρεπτα τα όσα γράφει η εφημερίδα και τόνισε πως είναι ανυπόστατα.

Άφησε, ακόμη, και αιχμές για τη διαρροή υπογραμμίζοντας «Δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφική επιτυχία, το να δημοσιοποιεί κάποιος δημόσια εθνικά έγγραφα. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας».