current views are: 4

11 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:09

Συνεχίζεται το «θρίλερ»: Πιθανή άφιξη της τρόικας το Σαββατοκύριακο

Συνεχίζεται το θρίλερ με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. 

Δημοσίευση 12:09’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται το θρίλερ με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. 

Συνεχίζεται το θρίλερ με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών είναι πιθανή να γίνει εντός των προσεχών ημερών «καλώς εχόντων των πραγμάτων».

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Bloomberg Athens το οποίο επικαλέστηκε πηγές της Κομισιόν η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μόνο όταν η χώρα μας εμφανίσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις.

Η «διαρροή» αυτή ήρθε μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σύμφωνα με τον οποίο η τρόικα θα έρθει σύντομα στην Αθήνα και θα επιτευχθεί συμφωνία εγκαίρως  εννοώντας πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Οι δανειστές έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν την στάση τους και αυτό φαίνεται και από τις απαιτήσεις τους.

Νωρίς το μεσημέρι η εκπρόσωπος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να έχει κλείσει όλα τα κρίσιμα ζητήματα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου της Σοφίας Βούλτεψη επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές έχουν δώσει τελεσίγραφο να κλείσουν συνολικά 19 δράσεις για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

 


σχετικα αρθρα