Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τον μέσο όρο επτά εκτιμήσεων που έγιναν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει βγει από τη χειρότερη ύφεσή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να βοηθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει επίσης στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από τρία χρόνια. Σε τριμηνιαία βάση (σ.σ.: σε σύγκριση με το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου 2014) προβλέπεται ότι τα στοιχεία θα δείχνουν ότι η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Αντρέας Σόιερλε, οικονομολόγος της τράπεζας Dekabank στη Φραγκφούρτη. «Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ότι έχει επιτύχει πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμη να κάνει, και έχουμε υψηλή πολιτική αβεβαιότητα», πρόσθεσε ο οικονομολόγος.