current views are: 1

18 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:32

ΣΕΤΕ: Υπέρ της διατήρησης υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ

«Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Δημοσίευση 11:32’
αρθρο-newpost

«Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ», τονίζει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι η τρόικα φαίνεται ότι επαναφέρει εκ νέου θέμα αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, ως προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

«Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή όπως και στην εστίαση αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο ΣΕΤΕ και προσθέτει: «Επαναφέροντας τον ΦΠΑ του εξαγόμενου τουριστικού πακέτου σε επίπεδα ανάλογα με τους ανταγωνιστές μας σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία και σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις, η Ελλάδα κατάφερε να υπερτριπλασιάσει, την τελευταία διετία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, την αύξηση της ροής τουριστικών αφίξεων και εσόδων. Η αύξηση αυτή – που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και το 2015 – οδήγησε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, το 2014, τη χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας παράλληλα 115.000 νέες θέσεις εργασίας. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δει τα θετικά αποτελέσματα και έχει αντιληφτεί τις θετικές επιπτώσεις που είχε η μείωση αυτή στις τοπικές κοινωνίες, στην απασχόληση και στο σύνολο της χώρας».


σχετικα αρθρα