current views are: 1

19 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:40

Προς συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Αυστραλίας – Ινδίας

Συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ετοιμάζονται να υπογράψουν η Αυστραλία με την Ινδία. 

Δημοσίευση 20:40’
αρθρο-newpost

Συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ετοιμάζονται να υπογράψουν η Αυστραλία με την Ινδία. 

Συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ετοιμάζονται να υπογράψουν η Αυστραλία με την Ινδία. 

Η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα στους αυστραλούς εξαγωγείς να έχουν πρόσβαση σε μία τεράστια αγορά, συμπεριλαμβανομένης τής αυξανόμενης και ανερχόμενης οικονομικά μεσαίας τάξης, η οποία θα πλησιάζει τα 500 εκατ. τα επόμενα έτη.

«Συζητήσαμε την παγκόσμια ασφάλεια, καθώς επίσης και την συνεχώς αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Αυστραλίας – Ινδίας στην αντιτρομοκρατία, τη μυστική πληροφόρηση και την στρατιωτική συνεργασία. Υπάρχει ένα πνεύμα ενθουσιασμού και από τις δύο πλευρές για περισσότερες διμερείς ή και τριμερείς στρατιωτικές ασκήσεις και ελπίζουμε να δούμε περισσότερη δραστηριότητα σ’ αυτόν τον τομέα στο εγγύς μέλλον» ανέφερε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ για το θέμα.

Η κυβέρνηση εντούτοις θέτει πολύ περισσότερη βαρύτητα στη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου: 

«Μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει την εμπορική διακρατική συμφωνία η οποία θα μας εξασφαλίσει πρόσβαση στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Εκείνο το οποίο θα ήθελα να τονίσω είναι ότι υπάρχουν σήμερα στον ίδιο χώρο δύο πρωθυπουργοί οι οποίοι δεν σταματούν στα λόγια αλλά επικεντρώνουν την προσοχή τους στις πράξεις».

O Ινδός πρωθυπουργός, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η χώρα του καλωσορίζει τις αυστραλιανές επενδύσεις, υποσχόμενος ότι θα αποβούν το εισιτήριο εισόδου στην αυστραλιανή οικονομία και τονίζει ότι η Αυστραλία από την πλευρά της θα αποβεί ένας αξιόλογος εταίρος στην ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία της Ινδίας.


σχετικα αρθρα