current views are: 1

20 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:42

Σκρέκας: Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι καταναγκασμός

Χαιρετισμός του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα στο 12ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Δημοσίευση 12:42’
αρθρο-newpost

Χαιρετισμός του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα στο 12ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Χαιρετισμό στο 12ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που διοργανώνεται στην Αθήνα από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.
 
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας στο 12ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων μας και αποτελεί πια ένα θεσμό με πανελλήνια ακτινοβολία. Είναι μια ακτινοβολία, που είναι ανάλογη της σημασίας που έχει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
 
Σήμερα, είναι αλήθεια, ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αναλαμβάνουν δράσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η λειτουργία του «Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» έχει συμβάλει αποφασιστικά όλα αυτά τα χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί, τέτοιου είδους δράσεις καλύπτουν πλέον ένα ευρύτατο φάσμα. Σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, με την καλλιέργεια του πνεύματος του εθελοντισμού, με την προσφορά βοήθειας σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, ιδιαίτερα, μάλιστα, στις μέρες μας.
 
Για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι  καταναγκασμός. Αντίθετα, αποτελεί ηθικό χρέος. Μέσα από τις δράσεις αυτού του είδους οι επιχειρήσεις αποδίδουν πολύτιμο κοινωνικό έργο και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μοναδικός τους στόχος δεν είναι το κέρδος.
 
Ενσωματώνονται  αποτελεσματικά στις τοπικές κοινωνίες. Γίνονται κομμάτι όχι μόνο της οικονομικής, αλλά και της κοινωνικής ζωής του τόπου και με αυτόν τον τρόπο την επηρεάζουν αλλά και επηρεάζονται από αυτή. Αλλά και κάτι ακόμα. Στην πατρίδα μας, δυστυχώς, είχε καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι η επιχειρηματικότητα και η κοινωνία είναι δύο έννοιες αντικρουόμενες. Αλλά, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η ευημερία των πολιτών και η διασφάλιση υψηλού βιοτικού επιπέδου σε μία κοινωνία μπορούν να διασφαλιστούν μόνο μέσα από την υγιή επιχειρηματικότητα».
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, το σημερινό Συνέδριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατέληξε.

σχετικα αρθρα