Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η τετράωρη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοικτή η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. 

Βασικό αγκάθι των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών υπήρξε το δημοσιονομικό κενό. «Εξακολουθεί να υπάρχει από αυτούς η θέση τους για το υποτιθέμενο δημοσιονομικό κενό» είπε και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε οι σωστοί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια».

Σημειώνεται ότι η τρόικα προσδιορίζει το δημοσιονομικό κενό στα 2,6-3,6 δισ. ευρώ. 

Από την πλευρά της ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2015 και με τη συγκεκριμένη παραδοχή κατατίθεται σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός.

Σε ερώτηση για το πότε θα έρθει στην Αθήνα η τρόικα το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απάντησε ότι «δεν έχουμε ημερομηνία ακόμη», αλλά «συνεχίζονται οι συζητήσεις».

Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι κατά την τηλεδιάσκεψη άνοιξε όλη η γκάμα των θεμάτων και πως «συμφωνήσαμε σε πολλά», προσθέτοντας ότι για την κυβέρνηση παραμένει ως ορόσημο η συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου. Επισήμανε, παράλληλα, ότι κατά την τηλεδιάσκεψη δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου Μνημονίου. «Προέχει να κλείσουμε τον τρέχοντα έλεγχο για να πάμε παρακάτω. Για εμάς προέχει να κλείσουμε την αξιολόγηση», συμπλήρωσε. 

Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη, που άρχισε στις 11 το βράδυ της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 3 μετά τα ξημερώματα σήμερα, μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης.