current views are: 3

22 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:53

Υπουργείο Οικονομικών: Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Χαρδούβελη

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κάνει λόγο το υπουργείο οικονομικών σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Επένδυση.

Δημοσίευση 09:53’
αρθρο-newpost

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κάνει λόγο το υπουργείο οικονομικών σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Επένδυση.

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κάνει λόγο το υπουργείο οικονομικών σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Επένδυση.

Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας δεν έχει σχέση με τα όσα έχει πει ο Υπουργός απαντώντας στην ερώτηση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά διαστρεβλώνει πλήρως τα λεγόμενά του.

Μάλιστα το υπουργείο παραθέτει την ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Χαρδούβελης και την πλήρη απάντησή του:   

«Όσον αφορά την υπόθεση των 100 δόσεων ποια ήταν αρχικά η δικιά σας θέση; Υπήρξε συνεννόηση με την τρόικα; Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και μετά την τελευταία διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή είναι μία ρύθμιση που διευκολύνει έμπρακτα τη συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών που πραγματικά θέλουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αδυνατούν να το κάνουν λόγω της κρίσης. Είναι, επίσης, μια ρύθμιση κοινωνικά δίκαιη, αφού δεν εξισώνει τους συνεπείς με τους σκοπίμως ασυνεπείς. Είναι μία πολύ καλή ρύθμιση και εκτιμώ ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και για το κράτος και για τους πολίτες, ιδίως για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Η εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων δόσεων από αυτή τη ρύθμιση, ήταν αυτονόητη. Αυτό όμως δεν αναιρεί την ουσία της ρύθμισης που παραμένει από 12 έως 100 δόσεις και δίνει πραγματικά μεγάλη ανάσα στον κόσμο.»
 
 
 


σχετικα αρθρα