Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η Κομισιόν τη στάση της σχετικά με το εάν θα επιβληθούν κυρώσεις στη Γαλλία και το εάν θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός που κατέθεσε το Παρίσι.

Στον ιστότοπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης euobserver.com αναφέρεται ότι η συνάντηση των επικεφαλής των γραφείων των Επιτρόπων που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο σχετικά με την αδυναμία της Γαλλίας να εκπληρώσει το στόχο του 3% ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει σαφές αποτέλεσμα.

Σύμφωνα εξάλλου με την εφημερίδα Handelsblatt, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα (1η Δεκεμβρίου), ώστε να συζητηθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί. Η Επιτροπή οφείλει, ως γνωστόν, να καταθέσει τις προτάσεις της για τους προϋπολογισμούς μέχρι την προσεχή Κυριακή (30ή Νοεμβρίου).

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, οι προτάσεις αυτές ενδέχεται να καθυστερήσουν. Η εφημερίδα Figaro αναφέρεται σε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση για τις κυρώσεις της Γαλλίας θα καθυστερήσει μέχρι το Μάρτιο ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στη γαλλική κυβέρνηση.