Συνεχίζεται το σίριαλ με τον γαλλικό προϋπολογισμό

Συνεχίζεται το σίριαλ με τον γαλλικό προϋπολογισμό

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η Κομισιόν τη στάση της σχετικά με το εάν θα επιβληθούν κυρώσεις στη Γαλλία και το εάν θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός που κατέθεσε το Παρίσι.

Στον ιστότοπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης euobserver.com αναφέρεται ότι η συνάντηση των επικεφαλής των γραφείων των Επιτρόπων που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο σχετικά με την αδυναμία της Γαλλίας να εκπληρώσει το στόχο του 3% ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει σαφές αποτέλεσμα.

Σύμφωνα εξάλλου με την εφημερίδα Handelsblatt, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα (1η Δεκεμβρίου), ώστε να συζητηθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί. Η Επιτροπή οφείλει, ως γνωστόν, να καταθέσει τις προτάσεις της για τους προϋπολογισμούς μέχρι την προσεχή Κυριακή (30ή Νοεμβρίου).

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, οι προτάσεις αυτές ενδέχεται να καθυστερήσουν. Η εφημερίδα Figaro αναφέρεται σε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση για τις κυρώσεις της Γαλλίας θα καθυστερήσει μέχρι το Μάρτιο ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στη γαλλική κυβέρνηση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο