«Ουρά» στο Taxisnet για τη ρύθμιση των οφειλών

«Ουρά» στο Taxisnet για τη ρύθμιση των οφειλών

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των οφειλετών προς την εφορία οι οποίοι έσπευσαν από την πρώτη μέρα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία έγιναν σχεδόν 10.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, κατά τις πρώτες δέκα ημέρες εφαρμογής του μέτρου, υποβλήθηκαν 8.579 αιτήσεις, ρυθμίστηκαν χρέη περίπου 230 εκατ. ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία εισέπραξαν ήδη τα πρώτα 10 εκατ. ευρώ. 

Όπως εκτιμάται από μόνα τους τα στοιχεια δείχνουν πως ένας σημαντικός αριθμός από τους οφειλέτες αδυνατούσε πραγματικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του λόγω της κρίσης και τώρα σπεύδει να αξιοποιήσει την ευνοϊκή ρύθμιση.

Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία ο μεγαλύτερος όγκος των χρεών δημιουργήθηκε πριν από την ύφεση. Το 81% των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία είχε χρέη πριν από το 2009, αν και οι οφειλές συνεχίζουν να αυξάνονται. Τον Οκτώβριο προστέθηκε 1,2 δισεκ. ευρώ οφειλών προς την εφορία, ανεβάζοντας το σύνολο στα 71,5 δισεκ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο