Το 10% έφτασε η πτώση της τιμής του πετρελαίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία μείωση από το 2011, ύστερα από την απόφαση του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών) να μη μειώσει την προσφορά του.

Η τιμή του μπρεντ συνέχισε να υποχωρεί και σήμερα το πρωί, φθάνοντας στα 72,08 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές των ομολόγων έκαναν ράλι, με τις αποδόσεις των γερμανικών και ιαπωνικών τίτλων να υποχωρούν σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ, ενώ οι τιμές των κινεζικών μετοχών καταγράφουν άνοδο , λόγω των προσδοκιών για αύξηση της νομισματικής στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο και η ισοτιμία του ρωσικού ρουβλιού έναντι του δολαρίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Ο ΟΠΕΚ διατήρησε το πλαφόν της παραγωγής του σταθερό κατά τη χθεσινή σύνοδο στη Βιέννη, αντιστεκόμενος στις εκκλήσεις της Βενεζουέλας για μείωση της παραγωγής.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας κ. Αλί Αλ - Ναΐμι επιβεβαίωσε χθες το απόγευμα ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση για την παραγόμενη ποσότητα του «μαύρου χρυσού», μετά τη σύνοδο των 12 μελών του ΟΠΕΚ. Ο Οργανισμός εξέτασε το ενδεχόμενο μίας μείωσης της παραγωγής κατά 5%, σύμφωνα με τον Ιρακινό υπουργό Πετρελαίου Αντέλ Αμπντουλ Μαχντί. «Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή για τις τιμές του πετρελαίου, όπου η ίδια η αγορά θα καθορίζει την προσφορά και όχι πλέον η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ», δήλωσε στέλεχος τράπεζας στη Νέα Υόρκη.