Βασική προτεραιότητα της Εθνικής Τράπεζας είναι η στήριξη των επενδυτικών σχεδίων σε όλη την Ελλάδα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

«Χρειαζόμαστε αποδοχή, υποδοχή και διάχυση των επενδύσεων, καθώς με 1,5 εκατ. ανέργους, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι, υπάρχει απόλυτη προτεραιότητα για πραγματοποίηση επενδύσεων ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και επακόλουθη μείωση της ανεργίας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τουρκολιάς.

Στις παραγωγικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας που επισκέφθηκε ο κ. Τουρκολιάς κοινό χαρακτηριστικό ήταν η ύπαρξη καινοτομίας που τις έχει οδηγήσει στο να εξάγουν περίπου το 85% της παραγωγή τους.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Εθνικής δεσμεύτηκε για άμεσες αποφάσεις από πλευράς της τράπεζας αναφορικά με την υλοποίηση χρηματοδοτικών αιτημάτων των παραγωγικών μονάδων καθώς και στήριξη τους μέσω συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών.

Επισήμανε ότι το τρέχον έτος έχουν εγκριθεί χορηγήσεις δυο δις. ευρώ ενώ για το 2015 τα μεγέθη θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Ο κ. Τουρκολιάς παρευρέθηκε και σε ειδική εκδήλωση στο Νοσοκομείου του Μεσολογγίου, με την ευκαιρία της χορηγίας της Εθνικής στο νοσοκομεία της πόλης για αξονικό μαστογράφο.