Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη Γερμανική Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2015, ο πρώτος ισοσκελισμένος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας έπειτα από 46 χρόνια.

Η Bundestag ενέκρινε το σχέδιο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού με 474 ψήφους υπέρ έναντι 113 κατά, ενώ καταγράφηκε μία αποχή.

Για μια «δέσμευση για το μέλλον» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία Deutschlandfunk και πρόσθεσε πως «όλοι μας θα έχουμε ως μέτρο σύγκρισης» τον προϋπολογισμό αυτό, ακόμη και οι κυβερνήσεις που θα διαδεχθούν τη σημερινή, και συμπλήρωσε πως η τήρηση «της δέσμευσης αυτής που αναλαμβάνουμε, αυτό θα είναι το δύσκολο».

Πάντως η προσπάθεια της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού υπό την Μέρκελ να εκτελέσει τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στη Γερμανία μετά το 1969 επικρίθηκε από στελέχη της αντιπολίτευσης, που καλούν το Βερολίνο να πράξει περισσότερα για να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας, τόσο στην ίδια τη χώρα, όσο και στην ευρωζώνη.

Οι εκκλήσεις από το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) και τους Πράσινους αντηχούν τις προτροπές τόσο των εταίρων της Γερμανίας στην ευρωζώνη όσο και από την Ουάσινγκτον το Βερολίνο να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, ώστε να αυξηθεί η απασχόληση και να επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης στην 18μελή νομισματική ένωση.