Πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 40 λέβα (από τα επίπεδα των 340 λέβα που διαμορφώνεται σήμερα), σε δύο δόσεις τον επόμενο χρόνο (στα 360 λέβα από την 1η Ιανουαρίου 2015 και -σε περίπτωση που δεν υπάρξουν λόγοι αποτροπής αυτής της πορείας- στα 380 λέβα στα μέσα του 2015) προωθεί ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, όπως μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Πρόκειται για μια αλλαγή στη στάση του υπουργού, ο οποίος είχε προαναγγείλει σχέδια για 'πάγωμα' του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2014, δηλαδή στα 340 λέβα. 

Σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία, ο κ. Γκοράνοφ τόνισε ότι, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τα εργατικά συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών, αποφάσισε να αλλάξει την πρότασή του για το 'πάγωμα' του κατώτατου μισθού και να προτείνει την αύξησή του. 

Ο κ. Γκοράνοφ υπογράμμισε ότι, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο για να δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την κατανάλωση, διατηρώντας, παράλληλα, τη δημοσιονομική σταθερότητα. Σημείωσε δε, ότι το ΑΕΠ αναμένεται να σημειώσει άνοδο που θα κυμανθεί από 0,8% - 1,0%, το 2015. 

Στο μεταξύ, για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Ιβάιλο Κάλφιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειές του για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι, μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση στην οικονομία.