Η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο του τουρισμού θα πλήξει ευθέως τις τουριστικές περιοχές και όλους τους συναφείς κλάδους σε μια εποχή που ήδη τα περισσότερα τουριστικά πακέτα έχουν συμφωνηθεί για το επόμενο αν όχι και για τα επόμενα καλοκαίρια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Επίσης εκτιμά ότι η ρύθμιση αυτή θα πλήξει ευθέως και την απασχόληση και θα ωθήσει στην ανεργία ακόμα περισσότερο κόσμο και ότι οποιαδήποτε νέα επιβάρυνση λειτουργεί μόνο εις βάρος των ανταγωνιστών και των πολυεθνικών ομίλων που επιθυμούν να αλώσουν την εσωτερική τουριστική αγορά και να αλλοιώσουν την ιδιαίτερη τουριστική εικόνα που είναι και πλεονέκτημα της χώρας.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί ακόμη και τούτη την ύστατη στιγμή την κυβέρνηση να αποτρέψουν αυτή τη καταστροφική και εχθρική για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες προωθούμενη πολιτική. "Ας διδαχθεί επιτέλους η Τρόικα και η κυβέρνηση κάτι από τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχαν αντίστοιχες ρυθμίσεις στον κλάδο εστίασης και στην αγορά πετρελαίου" είπε ο κ. Καββαθάς.