Δυσαρέσκεια για τις απαιτήσεις της τρόικας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο

Ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι οι προτάσεις των δανειστών είναι ένα πλήγμα για την ελληνική οικονομία και επιβεβαιώνεται ότι πολλές από τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις της τρόικας είναι αποτέλεσμα πρόχειρης, αποσπασματικής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής με καταστροφικές συνέπειες.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα καθώς δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι νέες αλλά και οι παλαιές δεσμεύσεις της χώρας και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, η αύξηση του δείκτη των επενδύσεων κατά 11,7%, στηρίζεται σε μια ιδεατή εκτίμηση για τις εξελίξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι οι δημόσιες επενδύσεις υποχωρούν για μια ακόμη φορά μειωμένες εφέτος κατά 400 εκατ. ευρώ, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο τις προοπτικές του ιδιωτικού τομέα ο οποίος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο απαιτεί στοχευμένες κινήσεις τόνωσης ρευστότητας και διευκόλυνση της ιδιωτικής επενδυτικής δραστηριότητας.