Τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επανεξέταση των οικογενειακών επιδομάτων που ενσωματώνονται στις συντάξεις και για επανέλεγχο των συντάξεων χηρείας επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατάργηση της 15ετίας για σύνταξη.

Ο υπουργός ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε του συμψηφισμού αγροτικών ενισχύσεων με τα χρέη προς τον ΟΓΑ τονίζοντας ότι τα ετήσια έσοδα του Οργανισμού φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ και η ετήσια δαπάνη τα 4 δισ. ευρώ. Επίσης, τέσσερις στους 10 ασφαλισμένους του ΟΓΑ οφείλουν στο Ταμείο τους. 

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «λήξαν» το θέμα των δηλώσεων του διοικητική του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου για αντιστοίχηση των παροχών υγείας και των συντάξεων με τις εισφορές που καταβάλλει κάθε ασφαλισμένος.

«Ο κ. Σπυρόπουλος τοποθετήθηκε σε επιστημονικό συνέδριο και χαίρομαι που επιβεβαιώνει με την επιστολή του ότι οι απόψεις αυτές είναι καθαρά προσωπικές. Αυτό δεν είναι πολιτική που προετοιμάζουμε στο υπουργείο ή κάτι που ενστερνιζόμαστε. Μετά και την επιστολή του κ. Σπυρόπουλου νομίζω ότι το θέμα θεωρείται λήξαν».