Την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον δέκα πρώην στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, εισηγούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης για την κατάρρευση, το 2013, της κυπριακής οικονομίας.

Η πορεία των ερευνών εξετάστηκε σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκος Ερωτοκρίτου κι οι ανακριτές της υπόθεσης.

Ο γενικός εισαγγελέας θα έχει αύριο ενώπιόν του την πρώτη υπόθεση για το θέμα, η οποία αφορά δηλώσεις που έγιναν από πρώην αξιωματούχους της Τράπεζας Κύπρου και σχετίζονταν με την κεφαλαιακή επάρκεια της και τη χειραγώγηση τιμών των μετοχών της.

Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι η Νομική Υπηρεσία θα μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης και αναμένεται πολύ σύντομα, ενδεχομένως και πριν από το τέλος του έτους, να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Είμαστε, είπε, στην αρχή κι όχι στο τέλος, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και έρευνες για τη Λαϊκή Τράπεζα, οι οποίες καλύπτουν την εξαγορά του μετοχικού της κεφαλαίου το 2005, μέχρι την ημέρα της κατάρρευσης της.