Αβέβαιες χαρακτηρίζει τις προοπτικές της ευρωζώνης η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ομιλίας της στο Σαντιάγο της Χιλής, η κ. Λαγκάρντ και αναφερόμενη στη γενικότερη παγκόσμια οικονομική κατάσταση, τόνισε ότι «τα οικονομικά και κοινωνικά επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά, αλλά ο δρόμος φαίνεται όλο και πιο ανώμαλος». Προσέθεσε ότι ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να είναι σταθερά στην πορεία προς την ανάκαμψη, αλλά οι προοπτικές της ευρωζώνης είναι αβέβαιες και οι προοπτικές για την Κίνα έχουν παγώσει».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ διατύπωσε την άποψη ότι «συνολικά, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο να κολλήσει σε αυτό που έχω αποκαλέσει "νέα μέτρια" κακή ανάπτυξη και ελλιπή δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε μια νέα δυναμική πολιτική».

Για τη Λατινική Αμερική ανέφερε ότι αντιμετωπίζει «πολυάριθμες προκλήσεις» και ότι η «πρόσφατη στροφή» των μακροοικονομικών συνθηκών θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση, προσθέτοντας επίσης ότι «σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να ενισχυθεί η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, ισορροπημένη και βιώσιμη».