Περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας, τόνισε πως από τη μια, διευκρίνισε, η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικό έδαφος μετά από 6 χρόνια ύφεσης, στηριζόμενη στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, και από την άλλη, η Τουρκία παραμένει μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα. Μια γειτονική αγορά, επισήμανε, με ευνοϊκά δημογραφικά χαρακτηριστικά, με πληθυσμό περίπου 76 εκατ. δυνητικών καταναλωτών, το 10% των οποίων ανήκει ήδη στη μεσαία και υψηλή εισοδηματική τάξη.

Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε, ότι υπάρχουν ευκαιρίες για διεύρυνση και ενίσχυση των συνεργασιών σε μια σειρά από τομείς. Ένας από αυτούς είναι οι εξαγωγές, με έμφαση σε κλάδους όπου η Ελλάδα αναπτύσσει ποιοτική και καινοτόμο παραγωγή, όπως τα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καλλυντικά, τα δομικά υλικά, τα πλαστικά και τα υλικά συσκευασίας.

Υπάρχουν, επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, σημαντικές προοπτικές στη δημιουργία κοινοπραξιών και επιχειρηματικών συνεργιών, με στόχο τη δραστηριοποίηση σε αγορές των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας, της Κασπίας και του Καυκάσου.

TAGS