Περαιτέρω μείωση της αναπτυξιακής δυναμικής της ευρωπαϊκής οικονομίας προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
   
Συγκεκριμένα, η αναπτυξιακή δυναμική της ευρωπαϊκής οικονομίας προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να εξασθενεί, βάσει των πρόδρομων δεικτών του ΟΟΣΑ, ενώ οι προοπτικές είναι σταθερές για τις άλλες μεγάλες οικονομίες και για τις χώρες του Οργανισμού ως σύνολο.

Ο σύνθετος μηνιαίος δείκτης του Οργανισμού, ο οποίος καλύπτει τις 33 χώρες - μέλη του, δείχνει μία επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Βρετανία από σχετικά υψηλά επίπεδα, μία απώλειας αναπτυξιακής δυναμικής στη Γερμανία και την Ιταλία και μία σταθερή δυναμική στη Γαλλία.

Ο συνολικός δείκτης, ο οποίος έχει σχεδιασθεί για να στέλνει από νωρίς μηνύματα για τα σημεία καμπής της οικονομικής δραστηριότητας, ήταν σταθερός στις 100,4 μονάδες, πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο των 100 μονάδων.

Ο δείκτης για τη Γερμανία υποχώρησε στις 99,5 μονάδες από τις 99,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην Ιταλία μειώθηκε στις 101,1 από 101,2 μονάδες. Σταθερή παραμένει η αναπτυξιακή δυναμική στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα και τη Βραζιλία, αναφέρει ο ΟΟΣΑ σε ανακοίνωσή του.

TAGS