current views are: 2

11 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:08

Φέσσας: Αδιέξοδο αν επικρατήσουν οι κομματικές προτεραιότητες

Παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας.

Δημοσίευση 15:08’
αρθρο-newpost

Παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας.

Παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας.

«Η οικονομική μας ζωή μπορεί κάλλιστα να βρεθεί σε αδιέξοδο και οδυνηρή απομόνωση, αν επικρατήσουν κομματικές, αντί για εθνικές προτεραιότητες» επεσήμανε, μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο κ. Φέσσας κάλεσε την πολιτική και οικονομική ηγεσία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να απομονωθεί ο κίνδυνος: 

«Η τιτάνια δημοσιονομικη προσαρμογή, ένα επίτευγμα κερδισμένο με θυσίες και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, πρέπει να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού και να χρησιμοποιηθεί σε μια εθνική και ευρωπαϊκή λύση εξόδου από την ύφεση, είπε. Και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, ως συμβολική και ουσιαστική φυγή προς τα εμπρός, για να θεμελιώσουμε θεσμικά την Ελλάδα της νέας εποχής».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι κρίσιμες στιγμές και καταστάσεις, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με αντιλήψεις και εργαλεία του χθες καθώς το δημόσιο συμφέρον και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα. Ενώ χαρακτήρισε άδικο για τους Έλληνες πολίτες και τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, που στήριξαν την οικονομία μας από την τσέπη τους, να μην τηρήσουμε τα βασικά και να βγούμε από το πρόγραμμα στήριξης ενωμένο. «Θα είμαστε ασυγχώρητοι αν συνεχίσουμε να αμφισβητούμε οι ίδιοι τα επιτεύγματά μας. Όλες οι άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα στήριξης ομονόησαν σε έναν εθνικό στόχο και τον προστάτεψαν από την πόλωση», τόνισε.

«Τώρα που φάνηκαν και στην Ελλάδα τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, τώρα είναι που χρειάζεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τώρα έχουμε την επιλογή να στηρίξουμε την οικονομία μας σε επενδύσεις και εξαγωγές – και όχι στην κατανάλωση με δανεικά – και πρέπει, πάση θυσία, να πείσουμε τους πολίτες, τους δανειστές, τους επενδυτές, ότι θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα» κατέληξε.

 


σχετικα αρθρα