Τον Απρίλιο θα έρθει στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξελλες την πρόθεσή του να επισκεφθεί τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ για την προώθηση του προγράμματος επενδύσεων ύψους άνω των 300 δισ. ευρώ, και την παρουσίαση των νέων ευκαιριών που προσφέρονται σε κυβερνήσεις, επενδυτές, επιχειρήσεις, καθώς και σε περιφερειακές Αρχές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινότητες.

Ο κ. Κατάινεν αναφέρει:

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: εργαζόμαστε με πολύ πιεστικό χρονοδιάγραμμα για να διοχετεύσουμε νέα επενδυτικά κεφάλαια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, σε υποδομές, όπως οι μεταφορές ή οι ευρυζωνικές συνδέσεις, και σε νέα σχολεία και νοσοκομεία, που παρουσιάζουν έλλειψη ρευστότητας. Περιοδεύουμε ανά την Ευρώπη για να αξιοποιήσουμε την ισχυρή πολιτική στήριξη που έχουμε λάβει ήδη και να εξηγήσουμε στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πώς μπορούν να συμμετάσχουν».

Η περιοδεία ξεκινά σήμερα από τη Ρουμανία, όπου ο αντιπρόεδρος θα συνοδεύεται από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτου.