Μήνυμα για την ανάγκη «να επανέλθει σύντομα η ομαλότητα» απευθύνει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.

Η επιστολή που απεστάλη σήμερα, μία ημέρα μετά την πρώτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει τις δυσκολίες των Ελλήνων επιχειρηματιών να ανταποκριθούν με συνέπεια στις υποχρεώσεις.

Ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες «ζητούν τον σεβασμό και την τήρηση του πνεύματος του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πρόνοια για την επίτευξη συναίνεσης και ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας». Ταυτοχρόνως, προειδοποιεί ότι οι συνέπειες για την αγορά μπορεί να είναι δραματικές.

«Ας μην ξεχνάμε ότι, μπορεί η Δημοκρατία να μην έχει αδιέξοδα, αλλά, εάν η μοναδική διέξοδος είναι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τότε σίγουρα θα είμαστε οι μοναδικοί αυτόχειρες», επισημαίνει ο κ. Κορκίδης και προσθέτει:

«Καλούμε όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων να σεβαστούν το γεγονός ότι έξι στους δέκα Έλληνες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ιδίως όταν αυτές δεν προκύπτουν από την απώλεια δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση και να επιδείξουν στην τελική απόφασή τους σύνεση, συναίνεση και συνεννόηση για το καλό όλων μας».

Άλλωστε - όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ - σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1975 η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως σύμβολο του λαού, δεν είναι αποκλειστικό θέμα της εκάστοτε κυβερνητικής παράταξης, αλλά, πάνω από όλα, θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας και ελευθερίας ψήφου βουλευτών των ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης τονίζει ότι εάν δεν επικρατήσει η λογική και δεν επανέλθει σύντομα η ομαλότητα, οι οικονομικές συνέπειες από τις πολιτικές ευθύνες θα είναι δραματικές για την αγορά. «Έπειτα από τόσες θυσίες και οδυνηρές προσπάθειες του ελληνικού λαού, είναι απογοητευτικό να επιστρέφουμε στην κινδυνολογία του "GREXIT" και του "BANK RUN"», αναφέρει στην επιστολή του.

Ακόμη, ο κ. Κορκίδης ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής ότι τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΠ έλαβαν ομοφώνως την απόφαση να εκφράσουν στον κ. Μεϊμαράκη την «έντονη ανησυχία και αγωνία σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά, σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατ' επέκταση του προβληματισμού τους για την πιθανότητα προσφυγής σε πρόωρες, εθνικές εκλογές».