Αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων έως το τέλος του 2016 με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. 

Η σχετική διάταξη θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου, η ρύθμιση αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο φόρος υπεραξίας επιβαλλόταν με συντελεστή 15% στη διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και της τιμής πώλησης ενός ακινήτου με απαλλαγή από το φόρο των ακινήτων, τα οποία είχαν αποκτηθεί πριν από την 1/1/1994 και επανήλθε στο ελληνικό φορολογικό σύστημα τυπικά από την 1η/1/2014 μέσω του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών: 

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016

Η ρύθμιση αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%.