Ανοικτή επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τις συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στην αγορά απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. 

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής, άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες αρρυθμίες στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, που φθάνει το 6-8% σε σχέση με τον περυσινό Δεκέμβριο, ενώ οι ξένοι προμηθευτές άρχισαν να απαιτούν από τις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις να τους προκαταβάλουν το συνολικό αντίτιμο για τις νέες παραγγελίες του 2015.

Σύμφωνα με την επιστολή, «η προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές για τέταρτη φορά, μέσα σε μία πενταετία και μάλιστα υπό την ασφυκτική πίεση της δίμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να αποφευχθεί».

Οι άνθρωποι της αγοράς, δηλώνουν ότι εάν δεν επικρατήσει σύνεση και δεν επανέλθει η ηρεμία στην αγορά το συντομότερο, τότε οι οικονομικές συνέπειες, με πολιτικές ευθύνες, θα είναι δραματικά επιζήμιες για την επιχειρηματικότητα της χώρας.

Η ΕΣΕΕ ζητά μέχρι το τέλος του έτους και πριν την τελευταία ψηφοφορία, να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες εξεύρεσης πεδίου εθνικής συνεννόησης, ώστε να επέλθει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ως αποτέλεσμα πολιτικής συναίνεσης, αξιοπρέπειας, σοβαρότητας, δημοκρατικής έκφρασης και πάνω απ´ όλα ενός μηνύματος ενότητας στο εξωτερικό.

TAGS