current views are: 2

22 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:40

Βάζει δασμούς στις εξαγωγές δημητριακών η Ρωσία

Δασμούς στις εξαγωγές δημητριακών αναμένεται να βάλει η Ρωσία. 

Δημοσίευση 20:40’
αρθρο-newpost

Δασμούς στις εξαγωγές δημητριακών αναμένεται να βάλει η Ρωσία. 

Δασμούς στις εξαγωγές δημητριακών αναμένεται να βάλει η Ρωσία

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την επιβολή άτυπων περιορισμών διαμέσου ελέγχων ποιότητας που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Μόσχα σπεύδει να εξασφαλίσει την κάλυψη των εγχώριων αναγκών.

Η Ρωσία κατέγραψε μεγάλη σοδειά σιτηρών φέτος (104 εκατ. τόνοι), αλλά η αστάθεια της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και οι υψηλές τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο πυροδότησαν αλματώδη αύξηση των εξαγωγών.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η χώρα πλέον χρειάζεται να περιφρουρήσει τα αποθέματά της.

«Πρέπει να διαθέτουμε τα ελάχιστα αποθέματα που εγγυώνται τη διατροφική ασφάλεια της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι είναι καιρός να εξετάσουμε την επιβολή διοικητικών μέτρων για τον περιορισμό των εξαγωγών», ανέφερε.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζητούν για έναν απαγορευτικό δασμό κι ενδέχεται να τον επιβάλουν πριν οι εξαγωγείς μπορέσουν να εκτελέσουν τις παραγγελίες τις οποίες έχουν ήδη λάβει από το εξωτερικό, σύμφωνα με μια πηγή του αγροτοβιομηχανικού τομέα που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


σχετικα αρθρα