Σε λειτουργία έχει τεθεί από τη Δευτέρα το σύστημα Άτλας όπου καταγράφεται σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης της χώρας. 

Μέχρι στιγμής έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους δύο μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης. 

Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ. Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει. 

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του μπορεί να τον βρει στη σελίδα Έχω ΑΜΚΑ


Βήμα - βήμα η διαδικασία

Βήμα 1ο: Μπαίνετε στην ιστοσελίδα  «www.atlas.gov.gr» και κάνετε κλικ αριστερά στο Ασφαλιστικό Βιογραφικό. Όταν εμφανιστεί η παρακάτω σελίδα πατάτε στην ένδειξη Πρόσβαση στο Ασφαλιστικό Βιογραφικό. 

Βήμα 2ο: Στη σελίδα που εμφανίζεται πληκτρολογείτε τους κωδικούς σας του taxisnet και πατάτε Είσοδος.

 

Bήμα 3ο: Μόλις εμφανιστεί η σελίδα αυτή πατάτε Εξουσιοδότηση ώστε να έχει πρόσβαση το σύστημα στα φορολογικά σας στοιχεία. 

 

Βήμα 4ο: Ακολούθως συμπληρώνετε τον ΑΜΚΑ σας και πατάτε είσοδος. Για να βρείτε τον ΑΜΚΑ πηγαίνετε στη σελίδα www.amka.gr .

 

Βήμα 5ο: Στη σελίδα αυτή σας εμφανίζει όλα σας τα προσωπικά στοιχεία και πατάτε στην Ένδειξη Εκτύπωση Ασφαλιστικού Βιογραφικού για να εκτυπώσετε τα ένσημα σας. 

Βήμα 6ο: Έτσι εμφανίζεται το σύνολο των ασφαλιστικών σας ενσήμων.