Συνωστισμός επικρατεί από το πρωί στις εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων τις τελευταίες ημέρες του χρόνου.

Μέχρι και σήμερα την απόφαση να αποσύρουν τα οχήματά τους από την κυκλοφορία είχαν λάβει περίπου 100.000 οδηγοί ενώ στις δύο εργάσιμες που απομένουν οι εφορίες αναμένεται να μαζέψουν περί τις 25.000 - 30.000 πινακίδες επιπλέον.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος του έτους, λήγει η ρύθμιση που επιτρέπει σε όσους οδηγούς καταθέτουν τις πινακίδες, να τις πάρουν πίσω μεσούσης της χρονιάς πληρώνοντας τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του έτους. Η ρύθμιση είχε ημερομηνία λήξεως την 31η Δεκεμβρίου ενώ παρά τα όσα αναμένονταν, η σχετική τροπολογία για την παράταση δεν κατατέθηκε στη Βουλή. Έτσι, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όποιος καταθέτει πινακίδες και αποφασίσει να τις πάρει πίσω μέσα στο 2015, θα χρειαστεί να πληρώσει ολόκληρο το ποσό των τελών. Όποιος δεν πληρώσει τα τέλη, θα καταβάλλει τα διπλά.

Για την τελευταία στιγμή άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Εκτιμάται ότι υπολείπονταν περισσότερες από δύο εκατομμύρια πληρωμές για το τελευταίο τριήμερο του έτους.