Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαρροής καταθέσεων, διαβεβαιώνουν στελέχη της τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μεγάλη εκροή τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη «οι όποιες εκροές είναι απολύτως συγκρίσιμες με τις περσινές και απολύτως συνδεδεμένες με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες και τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό».  

«Πάντα τα Χριστούγεννα - συνεχίζουν τα ίδια στελέχη - παρατηρούνται αυξημένες αναλήψεις και γι' αυτό στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν υπάρχει συναγερμός για τις καταθέσεις».

Προειδοποιούν βεβαίως ότι «η πολύ συζήτηση δεν ωφελεί» και επιπλέον σημειώνουν ότι «το επικρατούν κλίμα διχασμού δεν βοηθά την σταθερή πορεία προς τις εκλογές, αν μάλιστα διατηρηθεί και επιταθεί είναι ικανό να σκοτώσει τη χώρα».

Επιμένουν ωστόσο σε όλους τους τόνους ότι «πρόβλημα καταθέσεων δεν υπάρχει, αλλά αυτό που απασχολεί ιδιαιτέρως είναι οι ταμιακές ανάγκες του Δημοσίου,οι οποίες πιέζονται  εξαιτίας τη μη καταβολής των δόσεων του προγράμματος».