«Σταθεροποιείται η πτωτική τάση για την ανεργία, αλλά η αβεβαιότητα επιδεινώνει το οικονομικό κλίμα» εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank, στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

«Για τον μήνα Οκτώβριο το ποσοστό της ανεργίας στην ελληνική οικονομία διαμορφώθηκε στο 25,78% επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού. Η απασχόληση αυξήθηκε (σε ετήσια βάση) κατά 72.400 άτομα, η ανεργία μειώθηκε κατά 104.260 άτομα και το εργατικό δυναμικό μειώθηκε κατά 31.880. άτομα.

Η αύξηση των επενδύσεων και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αποτελούν σημαντικούς μοχλούς ενίσχυσης της απασχόληση και μείωσης της ανεργίας»,αναφέρουν στην ανάλυση τους.

«Συνεπώς, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και όχι απλά στην επισήμανση του προβλήματος της ανεργίας, αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά τα τελευταία 6 χρόνια και πάνω από όλα οι έλληνες πολίτες που το βιώνουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα και όχι απλά να το καταγράφουμε» υποστηρίζει η Eurobank.

«Για τον μήνα Δεκέμβριο ο δείκτης του γενικού οικονομικού κλίματος επιδεινώθηκε (από τις 102,7 μονάδες δείκτη στις 98,9). Το ίδιο ισχύει και για τους επί μέρους δείκτες, δηλαδή της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, των καταναλωτών και του λιανικού εμπορίου. Εξαίρεση αποτέλεσε ο δείκτης των κατασκευών ο οποίος βελτιώθηκε (από τις -34,2 μονάδες δείκτη στις -16,6). Η πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του φαινομένου», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.

TAGS