«Η Ελλάδα είναι ένα μικρό πρόβλημα» (Griechenland ist ein kleines Problem) αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, την ώρα που το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ τονίζει στη Welt ότι «η Ελλάδα έχει συμφέρον να παραμείνει μέλος του ευρώ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ελληνικές εκλογές και το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» χρέους, ο κ. Νουαγιέ επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος απ’ ότι πριν δύο χρόνια. Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της. Είναι προς το συμφέρον της χώρας να συνεχίσει και να επωφεληθεί από την οικονομική αναζωογόνηση».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο «κουρέματος» χρέους υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να αποτελεί την απολύτως τελευταία επιλογή, ενώ σε ερώτηση για το κατά πόσο η ΕΚΤ ενδέχεται να αποφασίσει την αγορά κρατικών ομολόγων πριν τις ελληνικές εκλογές, επισημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις κι ότι η ελληνική αγορά ομολόγων είναι εξαιρετικά μικρή.

Ο κ. Κερέ, σε συνέντευξη υπό τον τίτλο «Δεν υπάρχουν περιθώρια για παραχωρήσεις» αναφέρει: «Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας κρίσιμης εκλογής και φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει πολλές αλλαγές. (…) Αντίθετα απ’ ό,τι προ δύο- τριών ετών, το ευρωσύστημα είναι πολύ πιο στέρεο. Οι κίνδυνοι "μόλυνσης" που θα μπορούσαν να μεταδοθούν από την ελληνική χρηματαγορά είναι αισθητά μικρότεροι. (…) Η στάση μας (ως ΕΚΤ) είναι ξεκάθαρη: Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα "κούρεμα" χρέους των ελληνικών κρατικών ομολόγων που διατηρεί η ΕΚΤ. Ακόμη και τυχόν επέκταση των προθεσμιών πρέπει να συμφωνηθεί μαζί μας, γιατί πολύ απλά δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κάτι τέτοιο. Έτσι ορίζεται στις ευρωπαϊκές συνθήκες κι απ’ αυτή την απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης δε μπορούμε να αποκλίνουμε. Στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για παραχωρήσεις και ερμηνείες».

Ο κ. Κερέ επιλέγει να μην απαντήσει σε ερώτηση περί υποθετικού σεναρίου, κατά το οποίο η Ελλάδα θα αποφάσιζε να σταματήσει την αποπληρωμή των χρεών της, σχολιάζοντας μόνον ότι, όπως ο ίδιος πιστεύει, «δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας η επιλογή ενός τέτοιου δρόμου. Αντιθέτως, η Ελλάδα έχει συμφέρον να παραμείνει μέλος του ευρώ και να συνεχίσει την οδό των μεταρρυθμίσεων».