Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

Σε ποσοστό 1% ή 49 σεντς υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου μπρεντ για παραδόσεις Φεβρουαρίου και διαμορφώθηκε στα 46,10 δολάρια το βαρέλι στις 7:09 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. 

Συνολικά οι τιμές των εμπορευμάτων υπέστησαν πιέσεις μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αναθεωρεί επί τα χείρω τις έως τώρα προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
«Υπάρχει σαφέστατα μια επιδείνωση του κλίματος έναντι των βιομηχανικών αγαθών και εκτιμώ ότι αυτή η επιδείνωση επηρεάζει σήμερα και το πετρέλαιο», αναφέρει μιλώντας στο Ρόιτερς ο Μάικλ ΜακΚάρθι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της CMC Markets in στο Σίδνεϊ.

Αναλυτές της τράπεζας Nomura εκτιμούν ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα σταθεροποιηθεί περίπου στα 45 δολάρια το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. «Η τελευταία μας εκτίμηση για το πετρέλαιο μπρεντ είναι ότι η τιμή του θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 45 δολαρίων το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο