Σε ποσοστό 1% ή 49 σεντς υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου μπρεντ για παραδόσεις Φεβρουαρίου και διαμορφώθηκε στα 46,10 δολάρια το βαρέλι στις 7:09 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. 

Συνολικά οι τιμές των εμπορευμάτων υπέστησαν πιέσεις μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αναθεωρεί επί τα χείρω τις έως τώρα προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
«Υπάρχει σαφέστατα μια επιδείνωση του κλίματος έναντι των βιομηχανικών αγαθών και εκτιμώ ότι αυτή η επιδείνωση επηρεάζει σήμερα και το πετρέλαιο», αναφέρει μιλώντας στο Ρόιτερς ο Μάικλ ΜακΚάρθι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της CMC Markets in στο Σίδνεϊ.

Αναλυτές της τράπεζας Nomura εκτιμούν ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα σταθεροποιηθεί περίπου στα 45 δολάρια το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. «Η τελευταία μας εκτίμηση για το πετρέλαιο μπρεντ είναι ότι η τιμή του θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 45 δολαρίων το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.