Αλλαγές στην ιεραρχία του ΔΝΤ ανακοίνωσε η διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ​, η κυρία Λαγκάρντ προτείνει το διορισμό της Κάρλα Γκράσο στη θέση της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας και εκτελεστικής διευθύντριας του Ταμείου.

Πρόκειται για μία θέση καινούργεια στο Ταμείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Δημιουργήθηκε για να φέρει την εσωτερική επιχειρησιακή και διοικητική διαχείριση του Ταμείου στο επίπεδο αριστείας που απαιτεί ο μοναδικός ρόλος και οι αρμοδιότητες του οργανισμού στην ταχέως μεταβαλλόμενη παγκόσμια οικονομία».

Στη συνέχεια καταγράφονται οι «εξαιρετικές ηγετικές» ικανότητες της κυρίας Γκράσο, σημειώνοντας ότι «πραγματοποιήσαμε μια εκτενή παγκόσμια έρευνα γι' αυτή τη νέα και σημαντική θέση στο ΔΝΤ».

Η κυρία Λαγκάρντ δήλωσε ότι «είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως έχουμε βρει μια καταπληκτική μάνατζερ και μια ηγέτη να είναι μέρος της ομάδας μας».

Η κυρία Γκράσο έχει «διπλή ιθαγένεια», της Βραζιλίας και της Ιταλίας, και «θα αναλάβει καθήκοντα στο Ταμείο την 2η Φεβρουαρίου. Στο νέο ρόλο της, θα επιβλέπει όλες τις διοικητικές λειτουργίες του Ταμείου. Θα συντονίζει τα ζητήματα του προϋπολογισμού, των ανθρωπίνων πόρων, της τεχνολογίας, των γενικών υπηρεσιών και του εσωτερικού ελέγχου, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποδοτική, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη διαχείριση των λειτουργιών αυτών, που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική αποτελεσματικότητα του Ταμείου. Θα επιβλέπει επίσης την ενίσχυση των ικανοτήτων και της κατάρτισης στην εργασία του ΔΝΤ».

Στην ανακοίνωση καταγράφονται στοιχεία από την υπηρεσία της στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. «Για δεκατέσσερα χρόνια εργάστηκε ως αντιπρόεδρος ανθρωπίνου δυναμικού στην εταιρεία Vale SA, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο». Επίσης, είχε χρηματίσει γραμματέας της υπηρεσίας κοινωνικών ασφαλίσεων της Βραζιλίας και σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα.