«Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το διακήβευμα είναι οι μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, με την ευκαιρία συνέντευξής του στον Ζαν Κατρεμέρ, ανταποκριτή της εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες.
 
Ο δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα εάν στην περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, υπάρχει «κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας, όπως ορισμένοι Γερμανοί φαίνεται ότι πιστεύουν».
 
Ο Μ. Κερέ, αφού διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου, πρόσθεσε ότι «Το διακύβευμα των εκλογών ευρίσκεται αλλού: στο «κοκτέιλ» (σύνθεση) των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν σε αυτήν την χώρα να βγει οριστικά από την κρίση και να επανενταχθεί στο σύνολο των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα (των εκλογών), η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα θα είναι διαφορετική, πράγμα που είναι φυσικό. Αυτή είναι η δημοκρατία και ανήκει στους Έλληνες να αποφασίσουν».
 
Ο κ. Κερέ ανέφερε στη συνέχεια ότι «η Ελλάδα επωφελήθηκε κατά πολύ από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα είναι απαραίτητη μια συζήτηση ανάμεσα σε αυτήν την χώρα και την Ευρώπη, για το πως θα εγγραφούν οι μεταρρυθμίσεις αυτές εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και για το πως θα θέσουν την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης που θα της επιτρέψει να αποπληρώσει μια μέρα το χρέος της προς την Ευρώπη».