Προς ιδιωτικοποίηση οδεύει η ρουμανική βιομηχανία Oltchim αφού πρώτα αναδιοργανωθεί.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εργαζομένους της εταιρείας, με επικεφαλής τους προέδρους των συνδικάτων Victoria και Urinea, Κριστιάν Κορνέσκου και Ντομίτρου Μαρίν, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της χημικής βιομηχανίας ζήτησαν από τον υπουργό, πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης της βιομηχανίας για το τρέχον έτος, τρόπους για να καλύψουν τους μισθούς που δεν έχουν καταβληθεί και αφορούν στο διάστημα πριν από την έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης, καθώς και την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την καταβολή των αποζημιώσεων για τους εργαζομένους που απολύθηκαν.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου, αλλά αυτό πρέπει να γίνει, εφόσον - όπως είπε- προηγηθεί η αναδιοργάνωση της εταιρείας, ώστε να προσελκύσει αγοραστές που είναι σε θέση να διατηρήσουν τη λειτουργία του εργοστασίου. Ανέφερε, επίσης, ότι η κάλυψη των εκκρεμών υποθέσεων, που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις και μισθούς, θα πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες διαχείρισης του εργοστασίου.