Δεν έλαβε μέτρα η  σλοβενική κυβέρνηση σε σχέση με τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, αφήνοντάς τους να βρουν λύση με τις τράπεζες. 

Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά τη σχέση μεταξύ των τραπεζών και των πελατών τους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ντούσαν Μράμορ και προανήγγειλε συνάντηση με την Ένωση Τραπεζών της Σλοβενίας (ZBS) για τη συζήτηση του θέματος και την εξεύρεση τρόπων που θα μπορούσαν να διευκολύνουν ή και να δώσουν λύσεις στους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.

Αναφερόμενος δε, στο "πάγωμα" της συναλλαγματικής ισοτιμίας των νομισμάτων τους έναντι του ελβετικού φράγκου, στο οποίο προχώρησαν η Κροατία και η Ουγγαρία, ο κ. Μράμορ τόνισε ότι "αυτές οι δύο χώρες βρίσκονται σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση, έχουν τη δική τους νομισματική πολιτική και νόμισμα, κάτι που είναι 'εργαλείο' επιρροής στη συναλλαγματική ισοτιμία".

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβενίας, τα νοικοκυριά είχαν δάνεια αξίας περίπου 794 εκατ. ευρώ, σε φράγκα, τον Νοέμβριο (του 2014).