Μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στα 468 δισ. δολάρια προβλέπει για φέτος το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (Congressional Budget Office, CBO) που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ. 

Όπως αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού το έλλειμμα - που ανερχόταν σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια στην πρώτη τετραετία του Ομπάμα και στα 483 δισ. δολάρια το 2014 - θα μείνει σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα το 2016 και στη συνέχεια θα αρχίσει να αυξάνεται, λόγω των αυξανόμενων δαπανών για την εξυπηρέτηση του χρέους και πληρωμή συντάξεων. 

«Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του CBO για τον προϋπολογισμό και την οικονομία επιβεβαιώνουν την ανάγκη να δράσει το Κογκρέσο, ώστε να ενισχύσει την οικονομία μας για τη μεσαία τάξη, θέτοντας ταυτόχρονα το χρέος και το έλλειμμα σε μία βιώσιμη πορεία», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου κ. Έρικ Σούλτς. Η έκθεση του Γραφείου του Κογκρέσου δείχνει ότι η μείωση των ελλειμμάτων, που στηρίχθηκε στην ανάκαμψη της οικονομίας, θα είναι βραχύβια, καθώς το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνεχίζει να αυξάνεται.