Στη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων εστίασε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσέραρ ο οποίος τόνισε πως είναι ένα θέμα που αφορά την αξιοπιστία της χώρας. 

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων STA η διαδικασία πώλησης κρατικών εταιρειών πρέπει να συνεχιστεί με ξεκάθαρα κριτήρια.

Όπως είπε ο κ. Τσέραρ τα τρία πιο βασικά κριτήρια είναι η πλήρης διαφάνεια των διαδικασιών, η δίκαιη τιμή και ο στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος θα "φέρει" και νέες θέσεις εργασίας. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η ιδιωτικοποίηση αμφισβητείται εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, κυρίως από τους Σοσιαλδημοκράτες (SD). "Όμως, η θέση της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα παραμένει ίδια" ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση της επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Νέα Σλοβενία (Nsi) Λιουντμίλα Νόβακ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές επιφυλάξεις κατά της ιδιωτικοποίησης είναι δικαιολογημένες, όμως η Βουλή έχει ήδη συζητήσει διεξοδικά το θέμα δύο φορές και τα νομικά, πολιτικά και επαγγελματικά επιχειρήματα που δικαιολογούν την ιδιωτικοποίηση επικράτησαν δύο φορές. 

Η Σλοβενία έχει την υποχρέωση να διεξαγάγει αυτή τη διαδικασία αξιόπιστα, στη βάση της δικής της απόφασης, τόνισε ο κ. Τσέραρ και συμπλήρωσε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το προσχέδιο της στρατηγικής για τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας. 

Το προσχέδιο της στρατηγικής θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι μόνο τότε (μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης) η Βουλή θα είναι σε θέση να αποφασίσει για το πώς θα διαχειριστούμε την κρατική περιουσία.