Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας και σημειώνεται ότι στους κύκλους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλλιεργείται πλέον η προσδοκία, ότι με τη νέα διακυβέρνηση θα υιοθετηθεί άμεσα ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας, ικανό να δώσει την απαραίτητη ώθηση για την πολυπόθητη έξοδο από την κρίση και τη βαθειά ύφεση.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι με την ψήφο τους στις τελευταίες εκλογές, οι έλληνες πολίτες αποδοκίμασαν τις πολιτικές των μνημονίων που εξαθλίωσαν τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, οδήγησαν σε εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και εκτίναξαν την ανεργία.

"Η πραγματικότητα όμως, παραμένει αμείλικτη. Για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ιδιαίτερα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, η επόμενη μέρα των εκλογών, είναι μια ακόμα «δύσκολη» ημέρα υπό το βάρος των πολλών υποχρεώσεων και των ίδιων σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητάς μας. Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο, καθώς παρά τη σύντομη προεκλογική περίοδο, το δίμηνο που χάθηκε ανέκοψε τις όποιες θετικές τάσεις είχαν αναπτυχθεί για την αγορά και το εμπόριο κατά το προηγούμενο διάστημα" αναφέρει η επιστολή.

Βασικό αίτημα είναι ένα σαφές σχέδιο λύσεων για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την αγορά και τη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα, σχετικά με τη φορολογία, τη ρευστότητα, το ασφαλιστικό, την ανεργία, το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Είναι ιδιαίτερα θετικό, για το ΒΕΑ, ότι το πρόγραμμα του «ΣΥΡΙΖΑ» όπως διατυπώθηκε στη ΔΕΘ, για την ελληνική επιχειρηματικότητα, δίνει έμφαση στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, στη δίκαιη φορολόγηση των επιχειρήσεων και της ιδιωτικής περιουσίας, στις δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και στην αύξηση των μισθών. "Αρκεί βεβαίως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, να εφαρμοστεί άμεσα από το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης" καταλήγει η ανακοίνωση.