Ως πολύ ισχυρές χαρακτήρισε τις ελληνικές τράπεζες η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg η Νουί δήλωσε πως «οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μία δύσκολη κατάσταση τώρα, λόγω των πρόσφατων εκλογών, αλλά είναι πολύ ισχυρές» δήλωσε η Νουί, προσθέτοντας: «Έχει γίνει πολλή δουλειά για να ενισχυθούν οι ισολογισμοί τους κατά τα τελευταία χρόνια. Θα ξεπεράσουν και αυτή την κρίση, όπως και τις προηγούμενες». 

Παράλληλα όπως είπε οι ελληνικές τράπεζες παρακολουθούνται στενά, καθώς υπάρχει «μία κατάσταση που δεν είναι ακριβώς η κανονική» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να διαχειριστούν με συντηρητικό τρόπο τη ρευστότητά τους».

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα οι μεγάλες πωλήσεις μετοχών αυτή την εβδομάδα οδήγησαν στην απώλεια του 44% της αξίας των τραπεζικών μετοχών, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg. Οι αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg, ανήλθαν σε 11 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και συνολικά ξεπέρασαν τα 14 δισ. ευρώ στην προεκλογική περίοδο.