Το πρόγραμμα εξυγίανσης και μεταρρύθμισης της κυπριακής οικονομίας αποδίδει και πρέπει να έχει και συνέχεια, δήλωσε σήμερα στους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών, με τους οποίους προχώρησε σε μια αποτύπωση της πορείας υλοποίησης του μνημονίου, από τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχε πραγματοποιηθεί η τελευταία αξιολόγηση.

Στη συζήτηση που αφορούσε την πορεία του τραπεζικού τομέα παρούσα ήταν και η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την τρόικα για την πρόοδο σε σχέση με τη μεγάλη προσπάθεια για μεταρρύθμιση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας. Ακολουθούμε ένα πρόγραμμα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, το οποίο στόχο έχει την διόρθωση των προβλημάτων που είχαν οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου κρίση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μετά το πέρας της συνάντησης.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα, και αυτό έχουμε τεκμηριώσει σήμερα ενώπιον της τρόικας, που έχει αρχίσει να αποδίδει, που φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα και το οποίο πρέπει συνεπώς να έχει και συνέχεια», συμπλήρωσε.