Αντίθετος στη διαγραφή του χρέους της Ελλάδας εμφανίζεται ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ.

Ωστόσο επισήμανε είναι πιθανό να γίνουν «αναπροσαρμογές».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό France Info ο Νουαγέ υπενθύμισε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν δανείσει χρήματα στην Αθήνα έχουν ήδη κάνει υποχωρήσεις, κυρίως όσον αφορά «τα πολύ χαμηλά επιτόκια» των δανείων.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία θα πρέπει να διαγράψει ένα μέρος των χρημάτων που έχει δώσει στην Ελλάδα, δηλαδή περίπου 42 δισεκατομμύρια ευρώ, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είπε: «Η απάντησή μου είναι όχι».

«Για να εκτιμήσουμε το άχθος του χρέους, πρέπει να δούμε με ποια ταχύτητα μπορεί να αναπτυχθεί μια χώρα (…) και ποιο είναι το μέγεθος των επιτοκίων που τη βαρύνουν», πρόσθεσε ο Νουαγέ, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη συμφωνήσει σε πολύ χαμηλά επιτόκια, έδωσαν παρατάσεις στην αποπληρωμή (του δανείου της Ελλάδας) για πολλά χρόνια. Οπότε ουσιαστικά το πραγματικό άχθος των επιτοκίων είναι μικρό σε σχέση με το ποσό του χρέους. Ίσως θα ήταν πιθανές επιπλέον αναπροσαρμογές», συνέχισε, χωρίς όμως να διευκρινίσει το είδος των αναπροσαρμογών αυτών.