Πλεόνασμα προϋπολογισμού 0,1% του ΑΕΠ ή 85 εκατ. λέβα προβλέπει για τον Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας.

Τον Ιανουάριο πέρυσι καταγράφηκε έλλειμμα προϋπολογισμού 373,3 εκατ. λέβα, που αντιστοιχεί σε 0,5% του προβλεπόμενου ΑΕΠ, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite. 

Η αναμενόμενη ανάκαμψη σε πλεόνασμα σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο, οφειλόταν κυρίως στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού, ιδίως των φορολογικών εσόδων, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ δήλωσε, την περασμένη εβδομάδα, ότι αναμένει αύξηση των τελωνειακών εσόδων τον Ιανουάριο κατά 200 εκατ. λέβα σε σχέση με πέρυσι. 

Για τον Ιανουάριο του 2015, τα έσοδα υπό τον ενοποιημένο προϋπολογισμό αναμένεται να ανέλθουν σε 2,48 δισ. λέβα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις και οι δαπάνες σε 2,39 δισ. λέβα. 

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες τον Ιανουάριο, στο τέλος του Φεβρουαρίου 2015. 

Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει προβλέψει 3% έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2015, έσοδα στο 36,8% του ΑΕΠ και δαπάνες στο 39,8% του ΑΕΠ.