Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην υλοποίηση τουριστικής επένδυσης, αξίας 2,3 δισ. ευρώ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ανακοίνωσε η εταιρεία "Buroj Property Development", με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων "Hina", η εταιρεία είναι πρόθυμη να επενδύσει σε ένα τουριστικό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή του Σαράγεβο και η σχετική συμφωνία υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ισμαήλ Αχμέντ και εκπροσώπους των τοπικών αρχών. 

Ο κ. Αχμέντ δήλωσε ότι η υπογραφή της συμφωνίας είναι το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας ισχυρής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. 

Η επένδυση της εταιρείας στο τουριστικό συγκρότημα αφορά την κατασκευή ενός θερέτρου στην κοινότητα Τρνοβο, νοτιοανατολικά του Σαράγεβο, στις πλαγιές του όρους Μπιελάσνιτσα που είναι γνωστό για τις χιονοδρομικές του πίστες. Η επιλογή αυτής της επένδυσης από την εταιρεία βασίζεται σε σχετική πρόταση της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Σαράγεβο, προστίθεται στο ίδιο τηλεγράφημα. 

Το σχέδιο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, εμπορικού κέντρου και άλλων σχετικών υποδομών.