Η επιστροφή στην κερδοφορία είναι ο πρωταρχικός στόχος της Eurobank για το 2015, παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις, μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, την υγιή ανάπτυξη του δανειακού της χαρτοφυλακίου, την περαιτέρω ενίσχυση της καταθετικής της βάσης και τη συστηματική συγκράτηση του κόστους, επισημαίνει, σε επιστολή του, προς τους εργαζόμενους της τράπεζας ο νέος διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας.

Ο κ. Καραβίας στην επιστολή του τονίζει:

«Η μακροοικονομική συγκυρία παραμένει γεμάτη προκλήσεις. Εφόσον τις υπερβούμε -και ακλόνητη πεποίθησή μου είναι πως πράγματι τελικά θα τα καταφέρουμε- υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να μπει η Ελλάδα σε μια σταθερή τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης μέσα στην ευρωζώνη, κάτι άλλωστε που ανταποκρίνεται και στο αίτημα της κοινωνίας. Σε πλαίσιο σταθερότητας, προσέλκυσης των αναγκαίων άμεσων ξένων επενδύσεων, ανόδου της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα και δημιουργίας θέσεων εργασίας, η Eurobank είναι άριστα τοποθετημένη για να πρωταγωνιστήσει».

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, έχουμε σαφή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ο ιδιωτικός χαρακτήρας, οι ισχυροί και αξιόπιστοι μέτοχοι, το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό, που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και καινοτόμο πνεύμα, και μια ποιοτική και πλατιά πελατειακή βάση μας φέρνουν σε πλεονεκτική θέση τόσο για να στηρίξουμε την προσπάθεια εισόδου και παραμονής σε αυτό το θετικό κύκλο, όσο και για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του για την Τράπεζά μας και την ελληνική κοινωνία» προσθέτει, ενώ στις προσπάθειες της Eurobank υπογραμμίζει πως έχει την στήριξη των μετόχων της, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα και από τις δηλώσεις του Πρεμ Ουάτσα (Prem Watsa), προέδρου και διευθύνοντος αυμβούλου της Fairfax Financial Holdings Limited, μετόχου της Eurobank, που εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της Eurobank και στη δυνατότητά της να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει.

TAGS