«Η Ελλάδα μπορεί να μείνει από ρευστό εντός εβδομάδων» (Greece Could Run Out of Cash in Weeks) είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal το οποίο κάνει αναφορά στην απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για διεύρυνση του ορίου κατοχής εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων κρατών μελών της ευρωζώνης, την Πέμπτη, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα αύξησης του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου έκδοσης βραχυπρόθεσμου χρέους (πλαφόν εντόκων γραμματίων) κατά 4,5 δισ. ευρώ, (σ.σ. σήμερα στέκει στα 15 δισ. ευρώ) το οποίο απερρίφθη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Όπως επισημαίνεται το ποσό αυτό θα μπορούσε να συνδράμει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους επόμενους 4-6 μήνες, διάστημα που κρίνει ως απαραίτητο για τη διαπραγμάτευση ενός νέου πακέτου στήριξης, σύμφωνα με δυο εκ των αξιωματούχων που επικαλείται η εφημερίδα.

TAGS