Με υποβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Ελλάδας απείλησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αργά τη νύχτα λόγω της «μεγάλης αβεβαιότητας» γύρω από τις συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ελλάδα τοποθετείται τώρα «υπό αναθεώρηση για υποβάθμιση», και προσθέτει πως «ο κύριος λόγος είναι ο υψηλός βαθμός αβεβαιότητας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της». 

«Το αποτέλεσμα (της συζήτησης) θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ικανότητα της Ελλάδα να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης και ρευστότητας επηρεάζοντας την ικανότητα εξυπηρέτησης των τίτλων της» αναφέρει επίσης ο Moody’s.

Η απειλή του Moody's έρχεται σε συνέχεια της υποβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Συγκεκριμένα ο Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B- από Β.

Παράλληλα, διατηρεί την αρνητική προοπτική (credit watch negative), υποδηλώνοντας ότι ενδέχεται να προχωρήσει και σε νέα κίνηση.

Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται ως λόγο της υποβάθμισης, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μη δέχεται ως εγγύηση τίτλους του Ελληνικού δημοσίου, καθώς και την απουσία συμφωνίας σχετικά με το πρόγραμμα της χώρας.