Η μείωση των διοικητικών βαρών του δημοσίου στην επιχειρηματικότητα, τέθηκε στο μικροσκόπιο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας θα διεξάγει έρευνα για την καταγραφή των βασικών διοικητικών αγκυλώσεων που δυσκολεύουν τη λειτουργία μίας μικρομεσαίας επιχείρησης, ώστε να επικαιροποιηθούν παλαιότερα στοιχεία.

Ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε τον κ. Κατρούγκαλο για τις θέσεις του ελληνικού εμπορίου σχετικά με τον εξορθολογισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία μίας επιχείρησης καθώς και για ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση του γενικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η ΕΣΕΕ κατέθεσε τις προτάσεις της και μετά τη συνάντηση ο κ. Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «…Ενημερώσαμε τον υπουργό, τον οποίο γνωρίζω και εκτιμώ ιδιαιτέρως, για όλα τα διοικητικά ζητήματα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες μικρομεσαίους και καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια χρειάζεται και ένα κράτος που να λειτουργεί ορθολογικά και προς όφελος της επιχειρηματικότητας. Η συνεργασία μας με το υπουργείο θα είναι στενή και γόνιμη…».