«Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συνεργασία της Ελλάδας και της ρώσικης κρατικής εταιρείας γεωλογικών ερευνών “ΟΑΟ Rosgeologia” είναι απολύτως αναληθή και απλά συνεχίζουν μυθεύματα τα οποία ήδη έχουμε διαψεύσει», επισημαίνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε νεότερη ανακοίνωση για το θέμα.

«Επαναλαμβάνουμε ότι ο υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε απλώς, την περασμένη βδομάδα, μια συνάντηση με τον πρόεδρο της συγκεκριμένης ρώσικης εταιρείας κ. Ρομάν Πάνοφ, ύστερα από αίτημα του τελευταίου, κατά την οποία ανταλλάχτηκαν εντελώς πρωτόλειες σκέψεις για ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία, χωρίς φυσικά να υπάρξει οποιουδήποτε είδους συμφωνία, και πολύ περισσότερο συμφωνία για οποιεσδήποτε έρευνες και σε οποιαδήποτε περιοχή», προστίθεται και υπογραμμίζεται:

«Ελπίζουμε τα σχετικά δημοσιεύματα και μυθεύματα, τόσο για την παρουσία του κ. Κοπελούζου στη συνάντηση, όσο και για συμφωνίες έρευνας σε συγκεκριμένες περιοχές να μην είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων και ιδιοτελών στοχεύσεων».